top of page

ik & MIJN KUDDE

Ik en mijn kudde

Loop jij in het dagelijks leven tegen zaken aan en begrijp je niet waarom je nu iedere keer in deze situaties terecht komt? Stuit je regelmatig op weerstand, in jezelf of vanuit je omgeving, en weet je niet goed wat je hieraan kunt doen? Dan is het programma ‘ik en mijn kudde’ wellicht iets voor jou!

‘Ik en mijn kudde’ is een laagdrempelige manier om jezelf beter te leren kennen, effectiever met lastige situaties om te leren gaan en om helder te krijgen wat voor jou belangrijk is en wat je nu eigenlijk wil!

Tijdens de bijeenkomsten gaan we in een klein groepje samen kijken hoe je met jezelf in contact kunt treden en je eigen ‘ik’ kunt versterken aan de hand van onze levensbehoeften. De bijeenkomsten bestaan uit een combinatie van theorie, coaching en coaching met paarden waarbij een informele sfeer de ondertoon voert. Door op deze wijze stil te staan bij de verschillende levensbehoeften wordt er bewustzijn gecreëerd. Waardoor dat wat je wil of nodig hebt, helderder in beeld kan komen. Je gaat als het ware meer in contact staan met jezelf. In paardentermen zou je kunnen zeggen dat je, wanneer je in contact staat met jezelf, je in contact staat met je eigen kudde!

Daarmee bedoel ik dat je je bewust gaat zijn van datgene wat je hebt meegekregen van je ouders of grootouders. Denk aan manieren waarop je je hoort te gedragen, bepaalde ‘rollen’ of (gedrags-)patronen waar sprake van is of bepaalde thema’s die binnen de familie spelen. Dit heeft allemaal invloed op jouw ‘zijn’ en daarmee je dagdagelijkse functioneren. Om hierin iets te kunnen gaan veranderen is bewustzijn de eerste stap!

We gaan tijdens de bijeenkomsten onder andere met behulp van de paarden samen kijken wat er loskomt wanneer we ons op een bepaalde levensbehoefte richten. We gaan kijken waar we dit in ons dagelijks leven tegenkomen en wat we allemaal herkennen. Door dit te doen mag wat onbewust is naar het bewuste komen zodat we het gaan begrijpen en kunnen erkennen. De weg ligt vervolgens open!

Voor wie

Het programma is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is! Daarnaast kan het programma op maat worden gemaakt voor de volgende doelgroepen:

  • mensen met een licht verstandelijke beperking

  • jongeren vanaf 12 jaar

Duur

Tarief

Groep

4 bijeenkomsten

+/- 3 uur​


€250,- p.p.

Inclusief: drinken, versnapering en werkmap

Individueel

4 bijeenkomsten

+/- 2 uur​


€350,- p.p.

Inclusief: drinken, versnapering en werkmap

_DSC0603.jpg
bottom of page